zaterdag 1 oktober 2016

Stoofpeertjes


De courgettes komen uit de Amsterdamse moestuin van I. Het recept  om ze in te maken van T. uit Alblasserdam, die op haar beurt het recept uit Landleven haalde en aanpaste.

De appels komen uit de moestuin van de Friese schoonouders én van de kweker in Kraggenburg, meegebracht door zus P. Het recept voor de compôte met de handperen erbij uit het kookboek In Stock Cooking over Hoe Zonde Het Is Restjes Weg Te Gooien.

De stoofpeertjes komen van collega K., ook uit  Friesland. Het recept is van mijn moeder. 

Wat waren ze er dol op, alletwee. Dieprode, boterzachte peertjes die in je mond uit elkaar vallen. En dan het zoete sap met de smaak van de kaneel en rode wijn waarin ze werden gestoofd.
Vorige herfst heb ik ze nog klaargemaakt, voor moeder en zus. Nu hoeft dat niet meer. 

Ik stel me een feestelijk gedekte tafel voor, daarboven. En geniet voor drie van de peertjes waar het hele huis naar geurt op een zondagmiddag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten